Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ajánlott tuti oldalak képes leírás - Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek.tlap.hu
részletek »

Ajánlott tuti oldalak - Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: unnepek.tlap.hu » Ajánlott tuti oldalak
Keresés
Találatok száma - 18 db
1848

1848

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Magyarország történetének egyik meghatározó eseménye. Társadalmi reformjaival a polgári átalakulás megindítója, önvédelmi harcával a nemzeti mitológia részévé vált. Szerves része volt az 1848-as európai forradalmi hullámnak, azok közül viszont lényegében egyedül jutott el sikeres katonai ellenállásig.

1956 október 23.

1956 október 23.

Az 1956-os forradalom Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet meg­szállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. Az oldal az 56-os eseményeket, annak előzményeit, az október 23.-i forradalmat, a szabadságharc ismert személyeit, továbbá cikkeket és érdekességeket mutat be a témával kapcsolatban.

Anyák napja

Anyák napja

Az Anyák napját az egész világon, azonban sok helyen más-más napon ünneplik: nálunk ez minden évben május első vasárnapja. Világtörténete régmúltra nyúlik vissza. Ezen a napon az anyaságot, az anyákat, az édesanyákat ünnepeljük, melyhez oldalamon számos ötletet, tippet, programot és érdekességet gyűjtöttem össze. Bízom benne, hogy segítek méltóan kinyilvánítani háládat és tiszteletedet ezen nemes nap alkalmával.

Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek magazin hírek
Március 15. - Idén is sok programmal várják az ünneplőket
Március 15. - Idén is sok programmal... A nemzeti ünnep hagyományos rendezvényei - a zászlófelvonás, a díszmenetek és Orbán Viktor kormányfő múzeumkerti beszéde - mellett a nemzeti múzeumnál és a budai Várban is sok színes program várja az ünneplőket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára csütörtökön a Magyar...
Október 23. - Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt
Október 23. - Felvonták a nemzeti... Katonai tiszteletadás mellett felvonták az ország nemzeti lobogóját az 1956-os...
Október 23. - A hagyományos emlékünnepségek mellett színes programokkal készülnek az idén
Október 23. - A hagyományos... A hagyományos emlékünnepségek mellett kiállításokkal, filmvetítésekkel, a...
Augusztus 20.

Augusztus 20.

Augusztus 20. államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe. Ez az egyik legrégibb magyar ünnepnap: Szent István király napja, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. A linkgyűjtemény augusztus 20. ünnepét és ennek eredetét, Szent István Királyt, az államalapítást és előzményeit, az ünnepi tűzijátékot, a Szent jobbot, a koronázási ékszereket, I. István megkoronázását továbbá szentté avatását mutatja be.

Ballagás

Ballagás

Minden a ballagásról. Ajándékötletek, dalszövegek, ruhakészítők, virágkötők, stb. Állítólag 1830-tól a főiskolát végzettek, tehát elbúcsúzók ünnepsége volt a ballagás. Innen terjedt el országszerte, ma már mindenhol megrendezésre kerül. Eredete a középkori lovagoknak a lovagi tornára, a mesterlegények vándorútra, a diáknak más városba indulásakor történő búcsúzkodásig vezethető vissza.

December - az év utolsó hónapjáról

December - az év utolsó hónapjáról

December hónap elnevezésének a története. A hónaphoz kapcsolódó ünnepek, hagyományok, jeles napok, babonák. Decemberben történt események, decemberi születésű emberek. A decemberi ünnepek története, hagyományai, szokások.

Esküvő

Esküvő

Az országban található esküvői szolgáltatók különböző gyűjteménye.Rengeteg hasznos tanács a fiatal pároknak. Hasznos dolgok az esküvővel kapcsolatban.Különböző kellékek az esküvő szervezésénél illetve minden fontos link az esküvő szervezésével kapcsolatosan megtalálható ezen az oldalon.

Farsang

Farsang

Farsang - tulajdonképpen télbúcsúztató, a tél temetését, a tavasz közeledtét jelzi. A világ számos helyén tartozik hozzá hagyomány, de a magyar farsangi hagyományok, népszokások kiemelkedőek ezen a téren. A farsang mindenütt a bálok, az önfeledt mulatságok ideje mind kicsiknek, mind nagyoknak. A vidám mulatságok résztvevői babonákkal, népszokásokkal fűszerezve elűzik a gonosz és hideg telet. Szép és régi hagyomány: ápoljuk, őrizzük meg az utókornak, hogy sokáig fennmaradjon.

Húsvét

Húsvét

Húsvéti ünnephez kapcsolódó oldalak gyűjteménye: húsvéti ételek, húsvéti locsolóversek, húsvéti képeslapok, húsvéti hétvége és húsvéti wellness utazás. Minden, amire a húsvét megünnepléséhez szükség van.

Hirdetés
Karácsony

Karácsony

A Karácsonyi ünnep köré kapcsolódó oldalak. A karácsony a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, amelyen Jézus születésére emlékeznek. A nem vallásos, de keresztény kultúrkörbe tartozók számára a karácsony általában a szeretetet, a családi együttlétet jelképezi. Megtalálható itt az oldalon a Karácsonnyal kapcsoltatos legfontosabb dolgok, tudnivalók, ötletek, érdekességek. Találhatóak Karácsonyi receptek, finomságok, Karácsonyi képeslapok, a Karácsonyfa diszítésére tippek, ötletek, de olvashat a karácsonyfa eredetéről is. Boldog Ünnepeket !

Mikulás

Mikulás

A Mikulás eredetileg a katolikus vallású vidékeken Szent Miklós püspök népies alakja. Az oldal bemutatja, hogy ki az a Mikulás, mi a története és azt elolvashatjuk benne, hogy ki volt Szent Miklós Püspök. Továbbá cikkek és érdekességek, versek, filmösszefoglalók és mesék között is böngészhetünk rajta.

Népszokás

Népszokás

A népi kalendárium, megfigyelések, népi mondások és népszokások gyűjteménye hónapok és ünnepkörök szerint csoportosítva. Magyar hagyományvilág, jeles napok, babonák, népi jóslások. Naptári ünnepek, névnapok és szentek.

Névnapok

Névnapok

A link gyűjteményben megtalálható minden ami a névnap és ami hozzátartozik e jeles ünnep-hez. Névnapi SMS-ek, névnapi képeslapok, névnapi idézetek, névnapi ajándék, névnapi köszöntők, versek, virágküldő valamint a nevek jelentései

Nőnap - nők napja

Nőnap - nők napja

A Nők napja és annak eredete, története, Nőnap, Március 8. ünnepségek, megemlékezések szerte a világban. Hírek, cikkek, érdekességek, híres nők az életbe a politikában, királynők, női egyenjogúság. Találsz az oldalon virágküldő szolgálatokat, e-képeslap küldési lehetőséget, sms-ek, versek, idézetek a nőkről, nőknek. Női egyedi ékszerek, ruhák, divat, wellness üdülések, fényképes ajándékok, ajándék ötletek, tippek, sztárok, celebek. Mindezt összegezve, érdemes keresgélned, mazsolázgatnod az oldalon ha szeretnél minél többet megtudni a Nőnapról !

Szilveszter

Szilveszter

Az oldal összegyűjt mindent ami a Szilveszterhez, Újévhez kapcsolódik. Szilveszteri képek képeslapok, szilveszteri italok koktélok, szilveszteri receptek, ételek, szilveszteri hagyományok, Újébi köszöntők, BÚÉK üzenetek. Minden ami az újévvel kapcsolatos.

Születésnap

Születésnap

A születésnap megünneplése. Virágküldés, tortarendelés, meglepetés ajándékok, születésnapi SMS-ek, születésnapi zsúr és születésnapi ajándékötletek. Minden, ami egy születésnap megünnepléséhez szükséges.

Ünnepi idézetek

Ünnepi idézetek

Ünnepi idézetek minden alkalomra. Legyen az húsvéti, karácsonyi, szilveszteri, születésnapi, névnapi, esküvői, nőnapi, Valentin napi idézet, anyák napi idézet vagy minden egyéb neves alkalomra vagy napra is küldhető bármilyen hangulatú és stílusú vers, köszöntő. Válogass kedvedre!

Tuti menü