Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyermeknap - nemzetközi ünnepek képes leírás - Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek.tlap.hu
részletek »

Gyermeknap - nemzetközi ünnepek - Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: unnepek.tlap.hu » Gyermeknap - nemzetközi ünnepek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Gyermeknap története

Gyermeknap története

Hazánkban, és a legtöbb külföldi országban is évente megünneplik a Gyermeknapot. Gyermeknap története egészen 1920-ig nyúlik vissza. Elsőként Törökországban került sor a Gyermeknap megünneplésére, később azonban az ENSZ létrehozta az Egyetemes Gyermeknap intézményét, s ma már a világ legtöbb országában sor kerül a Gyermeknap megünneplésére. Az ünnep világkörüli útja 1955-ben indul el, azóta már szinte minden országban népszerű és elfogadott. Hazánkban 1931 óta ünneplik a Gyermeknapot, minden évben Május utolsó vasárnapján. A kezdetekkor még 'Gyermekek Hete' volt az ünnep neve...

Gyermeknap tutilapok

Gyermeknap tutilapok

A Gyermeknap célja, hogy felhívja a világ figyelmét a gyermekek helyzetére, jogaira. Időpontja hazánkban minden év május utolsó vasárnapjára esik. Oldalunk segítséget nyújt, hogy vidáman és felhőtlenül tölthesd gyermekeddel, gyermekeiddel ezt a napot. Ehhez kínálunk színesebb-színesebb programokat, ötleteket, verseket.

Gyermeknapi versek

Gyermeknapi versek

Talán nem is véletlen, hogy az édesanyákat és a gyerekeket az év legszebb tavaszi hónapjában ünnepeljük! A megújulás, a virágnyílás idejével egybeesik e két csodás tavaszi ünnepnap. Május utolsó vasárnapja már több mint 50 éve a család közös ünnepe, ekkor köszöntjük a gyerekeket; a holnap felnőttjeit, a szülők reménységeit, büszkeségeit. A legnagyobb ajándék lehet gyermekeink számára, ha közösen töltjük el velük ezt a napot, egy jó programot szervezünk, és csak rájuk koncentrálunk,játszunk együtt önfeledten. Arra gondolunk, hogy milyen jó, hogy vannak nekünk! Meleg szeretettel köszöntök minden kicsi gyermeket ezen a napon és meghívok mindenkit egy mesebeli kirándulásra- versekkel!

Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek magazin hírek
Március 15. - Idén is sok programmal várják az ünneplőket
Március 15. - Idén is sok programmal... A nemzeti ünnep hagyományos rendezvényei - a zászlófelvonás, a díszmenetek és Orbán Viktor kormányfő múzeumkerti beszéde - mellett a nemzeti múzeumnál és a budai Várban is sok színes program várja az ünneplőket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára csütörtökön a Magyar...
Október 23. - Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt
Október 23. - Felvonták a nemzeti... Katonai tiszteletadás mellett felvonták az ország nemzeti lobogóját az 1956-os...
Október 23. - A hagyományos emlékünnepségek mellett színes programokkal készülnek az idén
Október 23. - A hagyományos... A hagyományos emlékünnepségek mellett kiállításokkal, filmvetítésekkel, a...
Nemzetközi gyermeknap

Nemzetközi gyermeknap

A Nemzetközi Demokratikus Nőszövetség 1949 novemberi határozata alapján. 1950 óta május utolsó vasárnapján ünnepeljük a nemzetközi gyermeknapot. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira, sajátos világukra.

Versek gyermeknapra

Versek gyermeknapra

Lepd meg egy szép versel gyermeked ezen nap alkalmából. A Gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. A Nemzetközi Gyermeknap (általában június 1.) megünneplése Törökországból ered, Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még Gyermek Hétnek hívták).

Tuti menü