Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti: Hivatalosan is megnyílt pénteken késő délután a pozsonyi karácsonyi vásár, amely a város legtöbb látogatót vonzó kulturális rendezvénye a téli szez - Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek magazin
részletek »

Megnyílt a pozsonyi karácsonyi vásár

Karácsony, Húsvét, Mikulás, Pünkösd, Augusztus 20., Március 15., vallási ünnepek és egyéb más ünnepek részletes ismertetése, bemutatása itt a Tuti Magazin oldalamon. Továbbá, friss hírek, érdekességek, tippek, ötletek az ünnepekkel kapcsolatosan.
Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek magazin
Oszd meg másokkal
Megnyílt a pozsonyi karácsonyi vásár
Megnyílt a pozsonyi karácsonyi vásár
Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti: Hivatalosan is megnyílt pénteken késő délután a pozsonyi karácsonyi vásár, amely a város legtöbb látogatót vonzó kulturális rendezvénye a téli szezonban.
A vásárt - amelyre a határok közelségének köszönhetően mind többen látogatnak el Magyarországról és Ausztriából is - hagyományosan a főváros karácsonyfáján elhelyezett díszvilágítás felkapcsolásával nyitották meg.

Az idén komoly megszorításokat bevezető pozsonyi önkormányzat a spórolás jegyében takarékos izzókra cserélte a karácsonyfa égőit,
amelyek felkapcsolásakor a villanyáramot néhány szobabiciklire szerelt áramfejlesztő segítségével termelték az ország legismertebb sportolói.

A város takarékossági intézkedései egyébként az adventi időszak egészére "láthatóan" kihatnak Pozsonyban, mivel az idén - a tavalyi kiadáscsökkentés után - ismét kevesebbet költött az önkormányzat a város egészének ünnepi kivilágítására is.
Hirdetés

A takarékossági intézkedések - legalábbis az első nap tapasztalatai alapján - nem voltak hatással sem a látogatók kedvére, sem számára, hiszen a főváros karácsonyi vásárának helyszíne, az Óváros tér már a délutáni órákban megtelt látogatókkal. Őket az idei évadban ismét színes kulturális műsor várja: a harminc napon át tartó vásár idején összesen csaknem 1200 fellépő előadását tekinthetik meg a látogatók a városháza előtt felállított színpadon.

A vásárra látogatók az idei évben csaknem száz stand kínálatából válogathatnak, ezek jelentős többségében népművészeti termékeket, karácsonyi ajándékokat és díszeket árulnak. A standok bérlése iránt egyébként az idén a tavalyinál jóval kevesebben, mintegy feleannyian érdeklődtek, ez alighanem az internetes árverésen megállapított, meglehetősen magas bérleti díjaknak tudható be. A legjobb helyeken lévő standok napi bérleti díja ugyanis meghaladja a 800 eurót is.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Pozsony, karácsonyi vásár, rendezvény
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-11-24 09:24:20
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü