Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nőnap - nemzetközi ünnepek képes leírás - Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek.tlap.hu
részletek »

Nőnap - nemzetközi ünnepek - Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: unnepek.tlap.hu » Nőnap - nemzetközi ünnepek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Klasszikus ajándékok nőnapra

Klasszikus ajándékok nőnapra

A férfiaknak ki sem kell mozdulniuk a lakásból ahhoz, hogy nőnapra valami szép ajándékot vásároljanak, hiszen a webshopokban online rendelhetik meg a meglepetéseket. Most a klasszikusnak számító nőnapi ajándékokat vesszük sorra. Virágot a virágnak: A virág és a bonbon klasszikus nőnapi ajándék, ami egyébként minden alkalomra adható. Az Ajándék Centrum oldalán a kettő kombinációját is megtaláltuk, itt 6-7 ezer forintért cukorkákból, Raffaellóból vagy Mon Cherry-ből kötnek csokrot. Ám ötletekből, különleges megoldásokból a hagyományos virágkompozíciók terén sincs hiány. A különböző fantázianevekre keresztelt csokrok között talán a leginkább klasszikus jellegű a 30-40 szál rózsából kötött hatalmas bokréta. Ez általában a gavallérok választása, akik nem sajnálnak akár 50 ezer forintot is rákölteni erre az ajándékra. Exkluzív csokrok természetesen nemcsak rózsából készülhetnek, a 30-40 ezer forint értékű művekben találunk gerberát, margarétát vagy krizantémot ugyanúgy, mint ázsiai liliomot, orchideát, kálát. Az online virágüzletek akciókkal készülnek a nőnapra, az Escada Virágküldő Szolgálatnál például 27 ezer forintért kaphatunk egy óriási, 40 szál fehér rózsából álló csokrot, de ha igazán illatos és tavaszi hangulatú ajándékot szeretnénk, akkor a színes, 20 szálas frézia meglepetést ajánljuk 10 ezer forintért...

Nemzetközi nőnap - március 8.

Nemzetközi nőnap - március 8.

Ez az a nap, amelyet a nők elég komoly harcok és áldozatok árán vívtak ki magunknak. A régi korokban a nők nem voltak egyenrangúak a férfiakkal, de szerencsére mindig akadtak forradalmi beállítottságú lányok és asszonyok, akik foggal-körömmel rakaszkodtak ahhoz, hogy a férfitársadalom elismerését, megbecsülését kivívják a nők számára. Ez a harc nem volt egyszerű, de ma már ott tartunk, hogy ezt a napot nem csak a női szervezetek tartják számon szerte a világon. Az ENSZ is megemlékezik erről a napról és sok-sok ország nemzeti ünnepként jelöli meg. Az alábbiakban egy Weöres Sándor vers olvasása után megismerhetjük a Nemzetközi nőnap rövid kronológiáját.

Nők napja

Nők napja

Erről a napról a fiataloknak is más jut az eszükbe, de a középkorúaknak és az idősebbeknek is. A mai fiataloknak egy-egy szál virág, esetleg csokor, kedveskedésként egy-egy apró ajándék, amellyel tiszteletüket fejezik ki a Nő irányába. A többi korosztálynak mást idéz elő, s az igazi eredetével is tisztában vannak. A Nőnap eredete a több évszázados, a nők jogi hovatartozásáért vívott harcra való megemlékezést jelenti. Volt idő, a történelmet tekintve nem is oly rég, mikor a nők egyenlő jogaiért tömeges megmozdulásokat, tüntetéseket szerveztek és tartottak. Mert bizony a nők mai értelemben vett hovatartozásáért, megítéléséért, társadalmi jogaiért küzdöttek. Ezért lett és vált március 8-a a Nemzetközi Nőnap napjává világszerte az ENSZ határozata értelmében. A mai, modern világunkban, ahol az internet, a mobil - sms -, a video és sok más új vívmány előkelő helyet és más lehetőségeket tartogat ezen szép megemlékezésre és tiszteletünk, szeretetünk kifejezésére. Használd ki a Nemzetközi Nőnap alkalmából modern világunk adta sokszínűséget: küldj nőnapi sms-t, nőnapi verset, idézetet, nőnapi dalokat, nőnapi videokat, női témákat, kedveskedj Nőnap alkalmával ajándékokkal, fényképes ajándékokkal - hidd el, bármelyiket választod, emlékezetessé teszed e napot.

Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek magazin hírek
Március 15. - Idén is sok programmal várják az ünneplőket
Március 15. - Idén is sok programmal... A nemzeti ünnep hagyományos rendezvényei - a zászlófelvonás, a díszmenetek és Orbán Viktor kormányfő múzeumkerti beszéde - mellett a nemzeti múzeumnál és a budai Várban is sok színes program várja az ünneplőket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára csütörtökön a Magyar...
Október 23. - Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt
Október 23. - Felvonták a nemzeti... Katonai tiszteletadás mellett felvonták az ország nemzeti lobogóját az 1956-os...
Október 23. - A hagyományos emlékünnepségek mellett színes programokkal készülnek az idén
Október 23. - A hagyományos... A hagyományos emlékünnepségek mellett kiállításokkal, filmvetítésekkel, a...
Nőnapi idézetek

Nőnapi idézetek

Ha valaki szeret egy virágot, amely csak egyetlen példányban létezik a csillagmilliókon: ez épp elég neki, hogy boldog legyen, ha a csillagokra pillant. (Antoine de Saint-Exupéry) Életünk boldogsága parányi töredékekből áll össze - az apró, elfeledett csókokból és mosolyokból, egy kedves pillantásból, avagy egy szívből jövő jókívánságból. (Samuel Taylor Coleridge)

Nőnapi képeslapok

Nőnapi képeslapok

Nőnapi képeslapok küldése E-mailben. Küldjön ismerőseinek, szeretteinek képeslapot a Nőnap alkalmából! Csak adja meg az Ön E-mail címét, a címzett E-mail címét, az Ön és a címzett nevét és a személyes nőnapi jókívánságát.

Tuti menü