Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szilveszter - Újév képes leírás - Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek.tlap.hu
részletek »

Szilveszter - Újév - Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: unnepek.tlap.hu » Szilveszter - Újév
Keresés
Találatok száma - 6 db
Jeles napok - újév

Jeles napok - újév

A január 1-i évkezdés szokását a rómaiaktól örököltük. A hagyomány (és Ovidius) szerint a Numa királynak, Romulus utódjának tulajdonított naptárreform óta lett a téli napfordulót követő Januarius az év első hónapja. A valóságban ez nem történhetett egyik napról a másikra. A consulok évet nyitó hivatalba lépésének ideje például egészen i.e. 153-ig március Idusának tájára esett, csak azt követően helyezték át január 1-jére. Mindazonáltal a római szokások tanúsága szerint bizonyos évkezdő jellege január 1-jének is régóta megvolt. A polgári évet a Saturnalia ünnep (dec. 17-23.) zárta le, s ennek tizenkettedére január 1-re, Janus isten orgiasztikus ünnepére esett a római karácsony, amennyiben ekkor ajándékozták meg az emberek kölcsönösen egymást, s szerencsét hozó örökzöld olaj- vagy babérággal díszítették fel otthonaikat. A kettősséget végül is Julius Caesar naptárreformja szüntette meg (i.e. 46), ezután került a római újév véglegesen január 1-jére.

Szilveszteri háttérképek

Szilveszteri háttérképek

Dobjuk fel a számítógépünket is szilveszterkor! A honlapról számtalan jó minőségű szilveszterrel és újévvel kapcsolatos fényképet tölthetünk le több méretben, melyet utána beállíthatunk asztali háttérképként.

Szilveszteri idézetek

Szilveszteri idézetek

Hiszek benne, hogy úgy fogom szemlélni ezt az új évet, mintha a következő 365 nap most peregne le először a szemem előtt - meglepetéssel és csodával fogom nézni a körülöttem lévőket, örömmel fedezve fel, hogy mellettem vannak, s megosztozunk a szeretet nevű valamin, amiről ugyan sokat beszélünk, de kevésbé értjük. (Paulo Coelho)

Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek magazin hírek
Március 15. - Idén is sok programmal várják az ünneplőket
Március 15. - Idén is sok programmal... A nemzeti ünnep hagyományos rendezvényei - a zászlófelvonás, a díszmenetek és Orbán Viktor kormányfő múzeumkerti beszéde - mellett a nemzeti múzeumnál és a budai Várban is sok színes program várja az ünneplőket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára csütörtökön a Magyar...
Október 23. - Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt
Október 23. - Felvonták a nemzeti... Katonai tiszteletadás mellett felvonták az ország nemzeti lobogóját az 1956-os...
Október 23. - A hagyományos emlékünnepségek mellett színes programokkal készülnek az idén
Október 23. - A hagyományos... A hagyományos emlékünnepségek mellett kiállításokkal, filmvetítésekkel, a...
Szilveszteri receptek

Szilveszteri receptek

Finom és ízletes receptek szilveszterre, hogy még jobban sikerüljön az év utolsó és első napja. Az alábbi recepteket találhatjuk meg a honlapon: almacsipsz, almás sajtsaláta, ananászfagylalt, bélszín angolosan, Birsalmával göngyölt malackaraj, cipóban sült csülök, eredeti erdélyi töltött káposzta és fácánleves.

Szilveszteri tuti témák

Szilveszteri tuti témák

Szilveszter a tutilapok.hu oldalán. Szilveszter, szilveszteri receptek, programok, dalok, versek, énekek, szilveszteri sms-ek, hírek, érdekességek a szilveszter eredetéről és még sok minden egyébről, ami segít megismerni, bemutatni az év utolsó napját. Itt az oldalon érdemes csemegézned a jobbnál jobb sms-ek között, lepd meg vele barátaidat, ismerőseidet, nézd át karácsonyi recept ajánlatainkat, hogy minél finomabb, érdekesebb étkek kerülhessenek az ünnepi asztalra. Továbbá, utazz, kirándulj az év utolsó napjaiban, figyeld a Last Minute utazási ajánlatokat. Érezd jól magad az oldalon, nézz videókat, olvass friss híreket, tudj meg minél többet a szilveszterről!

Újévi versek

Újévi versek

A honlapon összegyűjtöttünk pár újévi verset, költeményt és jókívánságot, aminek remélem, hogy hasznát veszitek. Lepd meg a szeretteidet újév alkalmából egy szép verssel, hogy biztosan jól induljon az év.

Tuti menü